Remington krultang Ci95 (Pearl Wand) review

Remington krultang Ci95De Remington krultang Ci95 (pearl wand) is een erg populaire innovatieve krultang waarmee je je haar goed kunt krullen.

Wat de Remington krultang Ci95 zo innovatief maakt is dat je geen klem meer nodig hebt.

De krultang is kegelvormig en heeft speciale platen met extra keramiek en parel-elementen waardoor je haar 8 keer zo glad wordt en de krultang ook langer meegaat.

Je hoeft met de Remington krultang Ci95 alleen je haar om de kegelvormige krultang te draaien om krullen te maken. Je kunt ook zelf bepalen wat voor soort krullen je maakt omdat de krultang afloopt in diameter (13 tot 25 mm). Het deel van de krultang waar je de krullen mee maakt is 17 centimeter lang en het uiteinde van de tang is koel zodat je het daar kunt vasthouden.

Om je haar goed te beschermen kun je afhankelijk van je haartype een keuze maken hoe warm je de krultang instelt. Er zijn maar liefst 8 temperatuurstanden, van 130 tot 210°C, die je digitaal kunt instellen.

Wanneer je de gewenste temperatuur hebt ingesteld is de krultang in 30 seconde opgewarmd, daarnaast kun je ook de temperatuur vergrendelen zodat het niet per ongeluk naar een andere temperatuur gaat tijdens het krullen van je haar.

Tot slot beschikt de Remington krultang Ci95 ook nog eens over een automatische uitschakeling na 1 uur voor de veiligheid en heeft het een draaibaar snoer.

krultang-button

Gebruikerservaring: Remington krultang Ci95

Remington krultang ci95 doosIk had al veel goede dingen gehoord over de Remington krultang Ci95, maar ik wou dit natuurlijk eerst zelf testen voordat ik het geloof.

De Remington krultang Ci95 komt in een leuke doos versiert met bloemetjes.

In de doos vind je natuurlijk de krultang zelf, een hitte bestendige opberghoes, een hitte bestendige handschoen en de handleiding.

Het opberghoesje is erg handig, dit zorgt ervoor dat de krultang langer meegaat en je de krultang ook niet overal laat rondslingeren.

De handschoen is ook erg handig, je kunt deze namelijk zowel voor je linker- als rechterhand gebruiken tijdens het krullen. Ik was eigenwijs om dit de eerste keer niet te gebruiken en verbrande meteen mijn handen. Ik raad je dus zeker aan om de handschoen (in het begin) te gebruiken. Ik moet er wel bij zeggen dat het zelfs met een handschoen aan, erg heet kan worden.

Nieuwe manier van krullen is wennen

Ik moet toegeven dat het op het begin wel even wennen was, een krultang zonder klepje, het is een ander manier van krullen. Wanneer je deze manier van krullen echter door hebt, werkt het echt super. Het draaiende uiteinde van het draad en het voetstukje zijn ook ontzettend handig.

De Remington krultang Ci95 werkt erg simpel. Je zet de krultang aan en kunt direct een temperatuur instellen door op het plusje of minnetje te klikken. Wanneer je de juiste temperatuur hebt gevonden kun je het minnetje ingedrukt houden om de temperatuur te vergrendelen.

De krultang warmt zich inderdaad zoals er gezegd wordt in 30 seconde op, dit vind ik erg snel en heb hier natuurlijk geen problemen mee. Wanneer je de krultang aanzet en vervolgens je haar kamt en er een beschermd serum in doet om je haar te beschermen tegen de hitte is de krultang al klaar voor gebruik.

Wat ik wel jammer vind is dat je iedere keer opnieuw de temperatuur moet instellen, het was super geweest als er een geheugenfunctie in zou zitten.

Omdat de Remington krultang Ci95 geen klemmetje bevat moet je al je haar om het kegelvormige gedeelte van de krultang draaien. Dit is goed want op deze manier krijgt je haar overal te maken met dezelfde warmte.

Het is even oefenen als je een klemmetje gewend bent, maar daar krijg je prachtige krullen voor terug. Een probleem waar ik op het begin tegenaan liep was dat mijn haar naar beneden gleed omdat ik het dikste gedeelte van de tang voor mijn bovenste haren gebruikte. Je moet je best doen om je haar zo hoog mogelijk te houden.

Hoe strakker je je haar om de tang heen draait, hoe strakker de krul is die je krijgt. Wanneer je je haar vrij los om de tang heen doet, zal je meer golvend haar krijgen. Je kunt dus zelf kijken wat je zelf het mooiste bij je haar vind.

Snelheid en resultaat is verbluffend

Ik heb vrij dik en lang haar en je kunt met deze krultang toch vrij vlot je haar krullen. Ik deed er (na een aantal keer oefenen) 15 minuten over en hier deed ik met mijn vorige krultang een stuk langer over.

Dit is echt een hele goede krultang, de krullen blijven erg lang goed zitten en zakken mooi uit. Na 3 dagen zaten er zelfs nog mooie krullen in mijn haar. Ik overdrijf hiermee echt niet, het zat gewoon 3 dagen goed.

Tot slot heeft de krultang ook een handig voetsteuntje zodat je de krultang neer kunt leggen wanneer je een nieuw pluk haar pakt of om de krultang om het eind te laten afkoelen.

krultang-button

Pluspunten

 • Snel opgewarmd
 • Geen klem
 • Krullen blijven erg lang zitten
 • Je kunt verschillende soorten krullen maken
 • Je kunt temperatuur zelf instellen
 • Handig voetsteuntje
 • Werkt makkelijk en snel
 • Verbluffend resultaat

Minpunten

 • Krultang is glad: je moet oppassen dat je haar niet naar beneden glijd.
 • Geen geheugenfunctie voor temperatuurinstelling
 • Het is even oefenen (daarna is het resultaat een pluspunt)
 • Je moet uitkijken dat je je niet verbrand (is bij elke krultang)

Conclusie over de Remington krultang Ci95

Mijn ervaring met de Remington krultang Ci95 is erg goed. Het was op het begin even oefenen om deze nieuwe “krulmanier” onder de knie te krijgen, maar toen dit eenmaal gelukt was ging het allemaal erg makkelijk en snel. Met het langdurige resultaat ben ik ook zeker tevreden, 3 dagen krullen is bij nog geen andere krultang gelukt.

De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Ik had niet verwacht om zo’n resultaat te kunnen behalen met een krultang van deze prijsklasse.

krultang-button