5 krultang tips om je op weg te helpen

Krultang ProfessionalAls de haargoden je geen krullend haar hebben geschonken, heb je vast wel eens een keer een krultang uitgeprobeerd.

Krultangen zijn “magische” apparaten die je haar krullend kunnen maken.

Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt, krullen maken met een krultang vergt enige oefening.

Bij het ene haartype werkt het beter als bij de ander.

Desalniettemin is het voor iedereen mogelijk om een prachtig bos krullend haar te krijgen. Voordat je aan de slag gaat hebben wij nog 5 handige tips.

Krultang tip 1: Kies de juiste grootte

Niet alle krultangen zijn even groot, je hebt smalle en brede krultangen. Wanneer je je haar gezond wilt houden en de haarstijl wilt bereiken die je in gedachte hebt, moet je wel weten wat voor krultang je nodig hebt.

De krultang die je kiest moet gebaseerd zijn op de look die je wilt bereiken. Wil je losse golvende krullen kun je het best voor een brede krultang gaan van 2 diameter. Wil je kleine smalle krullen kun je best een smalle krultang van 1 diameter nemen.

Krultang tip 2: Stel de juiste krultang temperatuur in

Het is handig om te weten hoe warm je de krultang het best kunt zetten. Je haartype is bepalend voor hoe heet je de krultang kunt zetten.

De krultangen die in Nederland verkrijgbaar zijn, kunnen meestal op maximaal 200-220 graden. Dit is prima, want we willen natuurlijk niet ons haar verbranden.

Wanneer je je haar gaat krullen is het verstandig om te kijken hoe je haar reageert op de temperatuur waar je de krultang op hebt staan. Speel hier mee om te kijken wat voor jou het beste resultaat oplevert.

We hebben allemaal verschillend haar en die reageren dus ook allemaal verschillend op warmte. Bij de een kan het perfect werken om de stijltang op 150 graden te zetten terwijl de ander bij 200 graden de perfecte krullen krijgt.

Tip: Let bij het kopen van een krultang op of je de temperatuur van de tang zelf kunt instellen. Er zijn namelijk ook krultangen die maar één bepaalde temperatuur hebben en dan zul je net zien dat dit niet goed werkt voor jouw haar.

Krultang tip 3: Ken het materiaal waar je mee werkt

Krultangen zijn er in verschillende materiaalsoorten, zo heb je keramische krultangen, maar bijvoorbeeld ook conische en titanium krultangen.

De keramische krultangen zijn het populairst bij consumenten en professionals. Dit komt omdat keramische krultangen het gezondste voor je haar zijn en ervoor zorgen dat je haar niet gaat pluizen.

De keramische technologie van de krultang zorgt er tevens voor dat er een perfecte warmte verdeling is en de temperatuur goed vastgehouden wordt. Dit is natuurlijk ideaal tijdens het krullen van je haren.

Wij hebben zelf alleen ervaring met keramische krultangen en zijn hier heel tevreden over. Wij willen niet zeggen dat conische en titanium krultangen slecht zijn, deze krultangen zijn ook goed.

Krultang tip 4: Bereid je goed voor

Wanneer je de krultang hebt gekocht die het beste bij je behoefte past, is de volgende stap je haar voorbereiden tegen de warmte.

Wanneer je je haar van te voren wilt wassen, dan mag je dit natuurlijk doen. Let er wel op dat je nooit mag beginnen met het krullen van je haren met een krultang voordat je haar volledig droog is.

Wanneer je een krultang gebruikt op nat haar kan het in het ergste geval jouw haar beschadigen. Het zorgt bovendien voor slappe en mislukte krullen. De beste resultaten behaal je met droog haar.

Gebruik ook een beschermend serum of beschermende spray voordat je de krultang gebruikt. Dit beschermt je haar tegen de hitte van de krultang.

Krultang tip 5: Krultang schoonmaken

Krultangen worden vies wanneer je ze gebruikt. Op het eerste oog zie je het misschien niet direct, maar hoe vaker je de krultang niet schoonmaakt, hoe duidelijk het wordt. Haarproducten als serums en haarspray blijven na het gebruik van de krultang plakken.

Wanneer je krultang erg vies is zal deze minder goed werken omdat de vuiligheid de warmte van de krultang beïnvloed.

Om dit schoon te maken heb je 3 dingen nodig, namelijk de krultang, pure alcohol (minimaal 70%) en een wattenschijfje.

Voordat je begint moet je de krultang altijd uit het stopcontact halen en de krultang moet ook afgekoeld zijn..

Het enige wat je hoeft te doen om de krultang schoon te maken is een beetje alcohol op een wattenschijfje doen en de krultang schoonwrijven.

Je hoeft de krultang niet noodzakelijk iedere keer schoon te maken, maar doe dit wel met enige regelmaat.