Carmen krulset C3220 Review

Carmen krulset C3220Ben je een vrouw met kort(er) haar en wil je krullen maken?

Dan is de Carmen Softsetter Curly Curl krulset C3220 de krulset waar jij naar op zoek bent.

De Carmenset zit in een leuke (draagbare) box en bestaat uit 10 kleine (19 mm) rollers, 6 middelgrote (23 mm) en 4 grote (26 mm) met fluweel beklede rollers.

In de box zitten ook nog clips in verschillende kleuren en maten om de rollers goed vast te zetten.

De 10 kleine rollers maken deze krulset perfect geschikt voor vrouwen met kort(er) haar. Waar bij andere Carmen krulsets er maar 6 “kleine” rollers zijn van 23-24 mm, krijg je bij de Carmen krulset C3220 maar liefst 10 kleine rollers van 19 mm.

Net als bij andere Carmensets heeft ook deze krulset een Fast Heat functie waardoor de rollers extra snel opgewarmd worden.

Gebruikservaring Vivian: Carmen krulset C3220

De Carmen Krulset C3220 is een krulset in een box met handvat om de krulset te dragen. Het eerste wat bij deze Carmenset opvalt, is dat er meer kleine dan grote rollers zijn, perfect voor vrouwen met kort(er) haar.

De rollers warmen binnen een aantal minuten op dankzij de Fast Heat functie waardoor je snel kunt beginnen. De verschillende maten rollers hebben allemaal een andere kleur en de clips stemmen overeen met de kleuren van de rollers.

Er zitten bij deze Carmenset alleen maar clips om de rollers vast te zetten in je haar. Ikzelf gebruik altijd het liefst clips, dus voor mij is het prima, maar wanneer je liever vlinderklemmen gebruikt moet je onthouden dat deze ontbreken bij deze krulset.

Het inrollen van de rollers gaat eenvoudig en de clips “pakken” heel goed. Wanneer je lang haar hebt zul je merken dat je soms niet ver genoeg kunt draaien (rollen). Met kort(er) haar heb je dit probleem niet en is het juist fijn dat je kleine rollers hebt.

Dankzij de fluwelen coating van de rollers blijven je haren niet plakken wanneer je de rollers uit je haar wilt rollen.

Wil je een grove krul, een middelgrove krul en een fijne krul, het kan met deze rollers allemaal.

Tip: Bij het gebruiken van de rollers moet je wel opletten voor je oren, de rollers zijn natuurlijk warm. Heb je er last van? Gewoon even opnieuw rollen. (Dit geldt voor alle soorten krulsets)

Pluspunten

  • Eindelijk een goede set voor kort(er) haar
  • Geeft mooie krullen
  • Snelle opwarmtijd (Fast Heat functie)
  • Haar blijft niet haken aan de rollers
  • Rollers Eenvoudig schoon te maken

Minpunten

  • Minder geschikt voor vrouwen met lang haar
  • Vlinderklemmen ontbreken voor de liefhebbers van vlinderklemmen
  • Opbergsysteem voor de pinnen zou iets handiger mogen

Conclusie

De prijs/kwaliteit verhouding van de Carmen krulset C3220 is uitstekend. Dit is een goede krulset voor vrouwen met kort(er) haar en geeft mooie krullen.

De krulset zit in een leuke box met 20 rollers (waarvan 10 klein) en clips waarvan de kleur overeenkomt met de rollers. De rollers warmen snel op zodat je snel kunt beginnen met het inrollen van de rollers.

Wanneer je prachtige krullen wilt en kort(er) haar hebt is dit de geschikte Carmenset voor jou om in huis te halen.