Carmen krulset C4220 review

Carmen krulset c4220Wanneer je prachtige krullen wilt maken is de Carmen Krulset C4220 echt iets voor jou.

De Carmen krulset C4220 is op dit moment de populairste Carmenset en worden zelfs in diverse kapsalons gebruikt.

Deze Carmenset zit in een mooie box (zie afbeelding) en bestaat uit totaal 20 fluweel beklede rollers waarvan 6 jumbo (34 mm), 8 medium (28 mm) en 6 smalle (24 mm).

Je kunt de rollers eenvoudig van elkaar onderscheiden dankzij de kleur.

Naast de rollers zitten er natuurlijk ook nog vlinderklemmen en clips bij om je te helpen de rollers goed vast te zetten in je haar.

Door de fast head functie zijn de rollers extra snel klaar voor gebruik (binnen enkele minuten). Je kunt aan de on/ready indicator zien wanneer de rollers opgewarmd zijn.

Gebruikservaring Vivian: Carmen krulset C4220

De Carmen krulset C4220 is een grote krulset in een leuke box. Wanneer de rollers in de box staan kunnen deze opgeladen worden. De rollers zijn super snel opgewarmd en klaar voor gebruik. Je kunt aan het ready lampje op de box zien wanneer de rollers klaar zijn voor gebruik.

Dankzij de fluwelen coating blijft je haar goed aan de rollers zitten en het is erg eenvoudig om de vlinderklemmen of clipjes te bevestigen. Zelf ben ik meer fan om de rollers te bevestigen met de clipjes omdat de vlinderklemmen een lichte vouw achterlaten en ik daarin nogal perfectionistisch ben.

Wanneer je klaar bent kun je de rollers eenvoudig uit je haar rollen. Met de fluwelen coating blijven je haren niet plakken wanneer je de rollers eruit wilt rollen en ze zijn goed schoon te maken.

Het resultaat wat je met deze Carmenset krijgt is erg goed. De rollers leveren goed werk en binnen een half uurtje kun je al prachtige krullen hebben. Dit ligt wel aan je haartype, het kan ook zijn dat je de rollers moet dragen totdat zij volledig afgekoeld zijn.

Het enige wat ik jammer vond aan de Carmen krulset C4220 is dat ik een klein zakje voor de vlinderklemmen en clipjes mis.

De krulset neemt overigens ook best veel ruimte in dus ik zou het niet snel mee op reis nemen. De compacte Carmen krulset C2010 is hier beter geschikt voor, dit is een speciaal travel krulset.

Tip: Bij het gebruiken van de rollers moet je wel opletten voor je oren, de rollers zijn natuurlijk warm. Heb je er last van? Gewoon even opnieuw rollen. (Dit geldt voor alle soorten krulsets)

Pluspunten

  • Geeft mooie krullen
  • Snel warm (Fast Heat systeem)
  • Haar blijft niet haken aan de rollers
  • Eenvoudig schoon te maken

Minpunten

  • Geen tasje/vakje voor vlinderklemmen en clips
  • Met vlinderklemmen krijg je soms een lichte vouw (te verwaarlozen)
  • Is vrij groot om mee te nemen op reis

Conclusie

De prijs/kwaliteit verhouding van de Carmen krulset C4220 is uitstekend. De krulset doet precies wat het moet doen en dat is zorgen voor mooie krullen.

De krulset zit in een mooie box waar de vlinderklemmen en clips ook los inzitten. De rollers warmen snel op zodat je snel kunt beginnen met het inrollen van de rollers.

Wanneer je prachtige krullen wilt en een serieuze krulset in huis wilt halen, dan is de Carmen krulset C4220 een echte must-have.