Krullen maken met stijltang

Hoewel je bij een stijltang direct denkt aan het gladstrijken van je haren, kun je met een stijltang ook hele mooie krullen maken.

Ik zou nu een uitgebreide uitleg kunnen schrijven, maar ik denk dat het eenvoudiger is om te bekijken hoe je jouw haar kunt krullen met een stijltang.

Ik heb onderstaand filmpje gevonden die gemaakt is door Mascha van Beautygloss. De stappenplan en benodigdheden die je onder het filmpje ziet staan, kun je natuurlijk ook rustig lezen, deze zijn gebaseerd op het filmpje.

Benodigdheden voor krullen met stijltang

  • Beschermend serum of spray
  • Stijltang
  • Klemmetjes
  • Haarspray

Stappenplan: Haar krullen met stijltang

1. Gebruik een beschermend serum of beschermende spray (te koop bij alle drogisterijen) voor je de stijltang gebruikt. Dit beschermt je haar tegen de hitte van de stijltang tijdens het maken van je krullen.

2. Verdeel je haar in boven en onderkant. Wanneer je last hebt van statisch haar kun je een beetje haarspray op je borstel doen, zodat je je haar goed kan borstelen.

3. Bepaal wat voor krullen je wilt maken. Hoe groter de pluk hoe losser de krul, hoe kleiner de pluk hoe strakker de krul wordt.

4. Neem de stijltang en doe hem om de pluk heen, draai de stijltang en trek hem naar beneden. Maak een volle draai, door een volle draai te maken draait je haar door de hitte en om de stijltang heen in een mooie krul.

Eén keer draaien met een stijltang is voldoende, maar wanneer je wilt dat de krul heel erg goed in model blijft kun je twee keer draaien. Oefen wel eerst met één draai voordat je aan twee draaien begint, je wilt niet je haar verbranden.

Doe dit bij alle lokken haar waar je krullen in wilt hebben.

5. Eenmaal al je krullen gemaakt, kun je het zo laten, er met je vingers doorheen gaan of iets anders leuks mee doen wat je in gedachte had.

6. Doe tot slot nog een beetje haarspray in zodat je krullen goed in model blijft. Sommige mensen willen wax in hun haren doen, maar hierdoor maak je je haar vet en zorg je ervoor dat de krullen sneller uitzakken. Haarspray is dus de best keus om je mooie bos krullen af te stijlen.