Krultang kopen: Enkele tips en opmerkingen

Krultang kopenJe droomt van een prachtig bos mooi krullend haar en wilt hiervoor een krultang kopen. Dit is een goede keus.

Het enige wat je hoeft te doen is je haar wikkelen om de tang die je haar verhit zodat een krul blijft staan.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een krultang.

Wat voor soorten krultangen kun je kopen?

Bij het kopen van een krultang heb je heel wat opties. Er zijn titanium, ionische, keramische krultangen en nog een aantal soorten meer. Ook heb je krultangen met allerlei verschillende breedtes en verschillende features (functies).

De prijzen kunnen ook erg variƫren, zo kun je een krultang voor 10 euro kopen maar ook voor 90 euro. Voordat je beslist wat voor krultang je koopt zal je dus eerst moeten beslissen hoeveel geld je wilt spenderen.

Het merk maakt op zich niet heel veel uit, merken als Remington, Carmen, BaByliss en Braun hebben allemaal goede krultangen.

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een krultang:

  • Kies welk materiaalsoort je wilt hebben
  • Je moet de temperatuur zelf kunnen regelen
  • De warmteverdeling moet gelijkmatig zijn
  • Je moet kiezen of je een smalle of brede krultang neemt

Kies welk materiaalsoort je wilt hebben

Krultangen zijn er in verschillende materiaalsoorten. Ik heb mij laten vertellen door een kapper dat de keramische krultang het gezondste is voor je haar en ook populairst is onder consumenten en professionals.

De keramische technologie zorgt ervoor dat de krultang een goede warmteverdeling heeft en het temperatuur goed vasthoudt.

Wij hebben zelf ook alleen maar ervaring met keramische krultangen en raden deze dan ook zeker aan.

Regelbaar temperatuur

Het is heel belangrijk dat je zelf de temperatuur van de krultang kunt instellen, zodat je kunt vermijden dat je haar beschadigd raakt of in het ergste geval verbrand.

Tevens zijn er verschillende haarsoorten die allemaal weer een andere temperatuurstand nodig hebben. Dik en stug haar heeft meer warmte nodig dan dun en fijn haar.

Droog of beschadigd haar heeft ook minder temperatuur nodig om te voorkomen dat het haar meer beschadigd raakt.

Wanneer je een krultang ziet waar jij niet zelf kunt instellen hoe hoog of laag de temperatuur is, dan kun je beter een andere zoeken.

Vergeet ook niet om een warmte beschermd serum of spray te kopen om je haar te beschermen.

Warmteverdeling moet gelijkmatig zijn

De warmteverdeling moet gelijkmatig zijn bij een krultang. Is dit niet het geval en is een deel van de tang warmer dan de rest, dan kun je jouw haar niet goed krullen en kan je haar beschadigd raken of verbranden.

Omdat bepaalde delen van de krultang warmer zullen zijn, zal een deel van je haar niet voldoende warmte krijgt en een ander deel van je haar teveel.

Een smalle of brede krultang?

Er zijn smalle en brede krultangen, maar je hebt ook krultangen die van smal naar breed gaan. Bepaal voor jezelf wat voor krullen je wilt. Wil je kleine krullen, dan kun je het best gaan voor een smalle tang, wil je grovere krullen dan is een brede tang de beste keus.

Ook je haarlengte is hierin bepalend, wanneer je kort(er) haar hebt is het makkelijker werken met een smalle krultang.

Kies je voor een krultang of een Multistyler?

Omdat krul- en stijltangen best duur kunnen zijn, zou je kunnen overwegen om een multistyler te nemen.

Bij een multistyler krijg je een apparaat met meerdere opzetstukken, waardoor je jouw haar kunt krullen, maar bijvoorbeeld ook steil kunt maken met een andere opzetstuk.

Wanneer je regelmatig met je haar bezig bent zou dit een goede optie kunnen zijn.

Extra tips voordat je een krultang koopt

Wat ik zelf zou doen als ik een nieuwe krultang zou kopen is reviews lezen op websites. Je hoeft niet per se online een krultang te kopen, maar informatie vergaren kan nooit kwaad.

Wanneer je veel negatieve reacties leest bij een krultang die je wilt hebben, kun je maar beter verder zoeken. Zijn er veel mensen positief over de krultang die je wilt hebben, dan heb je een extra bevestiging.

Best verkopende krultang van dit moment

BaByliss C1200E Curl SecretDe Babyliss Curl Secret is de eerste krultang waarmee je automatisch krullen kunt maken. Deze krultang zuigt als het ware een lok haar op en brengt er vervolgens een krul in.

Dit is echt een prachtige innovatie op het gebied van krultangen. Het vergt even wat oefeningen, maar als je het eenmaal door hebt kun je niet meer zonder. Dit is de best verkopende krultang van dit moment.

Tot slot

tot slot wil ik nog even zeggen dat je het best altijd eerst de gebruiksaanwijzing kunt lezen voordat je een krultang gaat gebruiken.

Hierin staan meestal tips over hoe je het best te werk kunt gaan met de krultang die je hebt gekocht.